zondag 28 september 2008

Even naar de Kust: Blankenberge


Even heerlijk uitwaaien

Blankenberge, de Vlaamse stad die nooit slaapt ( althans in de zomer) . Wie geniet er nu niet van een heerlijk weekendje zon, zee en strand. Blankenberge is voor dit soort uistapjes echt the place to be aan de Belgische kust.

Blankenberge is gelegen tussen Oostende en Knokke en op slechts een 15-tal kilometer van het stadscentrum van Brugge. Blankenberge is dus ideaal gelegen om Oostende, Knokke of Brugge even een bezoekje te brengen.

Tussen de vele hotels in Blankenberge is het niet altijd even makkelijk om precies dat hotel te vinden waar je naar op zoek bent. Gelukkig zijn alle hotels in Blankenberge echt meer dan voorzien van alle nodige comfort zodat men eigenlijk niet echt slecht kan kiezen. Het is wel best om je hotel even van voordien te reserveren want de weekends zijn in Blankenberge behoorlijk druk.

Om lekker te eten hoef je zeker ook niet uit Blankenberge te vertrekken want de stad heeft talloze restaurantjes in alle soorten en maten ( bijv. Restaurant Oberbayern.)

Blankenberge is makkelijk met de trein vanuit Brussel of Antwerpen te bereiken. Dit neemt zeker niet meer dan 1.30half in beslag. De trein is zeker de makkelijkste oplossing om Blankenberge te bereiken want files zijn in de zomer nooit ver te zoeken.

Geniet van een heerlijk uitstapje naar de kust en vergeet niet van je hotel op voorhand te reserveren anders zal je moeten uitwijken naar een hotel in Brugge.